Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 2. 2016

GP LIBEREC a GP SYNER

Ve dnech 23. – 24.1.2016 proběhl již 24. ročník GP Liberec a GP Syner ve střelbě ze vzduchových zbraní, pořádaný SSK Liberec. Závod je již tradičně sledovaným závodem reprezentace, tedy výsledky dosažené na tomto závodě jsou počítány do žebříčku reprezentace pro rok 2017.

Na první závodní den zajistil pořadatel, na finálové souboje, elektronické terče. Našim ženám se v závodě dařilo a do finálové osmičky postoupily hned čtyři. Z prvního místa Zuzana Šostková, na šestou a sedmou příčku se seřadily Míšy Širlová a Kailová a jako poslední postoupila Karolína Brabcová. Hned pod finálovou účastí, tedy na deváté příčce, zůstala Bylguunzaya Byambaa. Ve finále se nejméně dařilo nejstarší a nejzkušenější manušické střelkyni Zuzaně Šostkové a tak skončila na celkové sedmé příčce. Ostatní tři děvčata, se hned od začátku finále probojovala na špice a vypadalo to, že nikoho jiného na stupně vítězů nepustí. Bohužel Míše Kailové se nevydařila jedná rána, dala 8,9 a spadla na čtvrté místo, kdy se před ní probojovala domácí Jana Laermannová. I tak je to velice pěkné umístění, Míša je stále dorostenka a sbírá zkušenosti pro další sportovní kariéru. Nakonec zůstaly ve finále Míša Širlová a nejmladší účastnice Karolína Brabcová. Po devatenácté ráně měly obě děvčata na desetinu stejný výsledek a tak o zlatě rozhodla poslední dvacátá finálová rána. První vystřelila Karolína a nebyla moc spokojená, byla to 9,5. Míša poslední ránou 9,1 přišla o zlato a obsadila tak krásné druhé místo. Z dorostenců je třeba pochválit především Martina Pírka, který si zvedl, na tomto závodě, svůj osobák a Františka Daniše, byl to jeho první „velký“ závod a zvládl ho velice slušně. 

Druhý den pokračovala střelecká klání již bez finále, i zde se našim dařilo. Z dorostenců tentokráte nejlépe zvládl závod Ondřej Sehnal. Ženy nezklamaly a opět byly na stupních vítězů a opět ve stejném pořadí. Zvítězila Karolína Brabcová svým novým osobním rekordem 413,7 bodů, za ní opět skončila Míša Širlová. Zuzana Šostková tentokráte vybojovala čtvrtou příčku. Oproti prvnímu dni si výsledky zlepšili Denisa Dittrichová, která obsadila cenné dvanácté místo, Martin Tuček, který se k závodění vrátil po delší odmlce, kterou zapříčinilo jeho zranění. V nedělním závodě obsadil šestou příčku.

Více informací a kompletní výsledky najdete zde:    http://www.strelbaliberec.cz/