Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 1. 2014

LIBERECKÁ VZDUCHOVKOVÁ LIGA SKONČILA

Čtvrté kolo ukončilo v Liberci 19. ledna 2014 letošní ligu ve střelbě ze vzduchových zbraní. Celkově se, podle informace pořadatele, ligy zúčastnilo 172 střelců (mládež leže 62, puška stoje 76 a pistole 32) v 502 startech.
            Mezi startujícími byli i střelci SSK Manušice. A je třeba říci, že si nevedli vůbec špatně. V nejmladší kategorii do 12 let ve vzduchové pušce vleže na 30 ran se umístnili na stupních vítězů hned dva manušičtí a to na druhé příčce skončil Martin Pírek a o příčku níže Ondřej Bílek. Ve starších žácích - žákyních do 14 let vyhrála bezkonkurenčně Karolína Brabcová, která za celou ligu ztratila pouze jeden bod.
             V disciplině vzduchová puška 40 ran vstoje do 16 let vybojovala druhou příčku Karolína Brabcová, chyběl jí pouze jeden bod na vítěze Filipa Nepejchala z DDM Kolín. Další manušičtí se umístnili těsně pod stupni vítězů a to na čtvrté příčce Michaela Kailová, na páté Vlasta Bartoníčková a na šesté Martin Tuček. V kategorii do 18 let získal druhé místo Jaromír Špitálský a čtvrté Bilguunzaya Byambaa. Tento výsledek je třeba zdůraznit, jedná se o talentovanou střelkyni, která tuto soutěž střílela prvně a její výsledky jsou opravdu výborné. V kategorii žen přivezla do Manušic zlato Michaela Širlová, bronz přidala Romana Klečková.
            V mužských disciplinách vzduchová puška 60 ran se manušickým nepodařilo získat cenné kovy, ale šestá příčka, kterou vybojoval Jaromír Lemfeld je velice slušná. Rovněž šesté místo obsadil Zdeněk Kučera, ten v kategorii seniorů.

            Naši muži, pistoláři si vedli o kousek lépe. Pavel Balog obsadil pátou příčku v mužích a Evžen Mertlík skončil rovněž pátý, ale v seniorech.