Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 11. 2015

MANUŠIČTÍ NA GP RAPID PLZEŇ

Ve dnech 28.-29.11.2015 proběhl další sledovaný závod reprezentace ve střelbě ze vzduchových zbraní. Tentokrát v Plzni - GP Rapid. I tento závod byl silně obsazen manušickými sportovci. Oba víkendové dny začínaly ráno soutěže žen, puškařek. Zde má manušický klub nejsilnější obsazení i výkonnost. V sobotu nejlépe nastřílela teprve šestnáctiletá Vlasta Bartoníčková. Byl to její první start za SKP Policie Rapid Plzeň, kam právě přestupuje, ale v Manušicích je stále jak doma a i nadále zde bude trénovat. Do finále postoupila z druhého místa za Anetou Brabcovou, která je nyní také v plzeňském klubu, ale začínala také v Manušicích. Mezi osm finalistek se ještě probojovala Klára Bartošová, která rovněž začínala se střelbou v Manušich a Zuzana Šostková. Ve finále se nejlépe dařilo Kláře Bartošové, která zvítězila. Za ní se umístnila Vlasta Bartoníčková a třetí skončila Zuzana Šostková. Tento závod se vydařil i Šárce Hubené, která začala se střelbou teprve nedávno a zde si svůj osobní rekord zvedla téměř o dvacet bodů.

V neděli základní závod vyhrála opět Aneta Brabcová. Z manušických velice kvalitním výkonem postoupila do finále, ze třetího místa Michaela Kailová, z pátého Vlasta Bartoníčková a ze sedmého Kateřina Divíšková, která byla rovněž v minulosti členkou SSK Manušice.

Tentokrát se na „bednu“ probojovala Aneta Brabcová, která skončila druhá. Na třetí příčce skončila Kateřina Divíšková hned za ní Michaela Kailová. Vlasta obsadila šesté místo. Tedy pro manušické, jak bývalé tak současné dívky velký úspěch. Pět ze šesti pódiových umístnění. Druhý den se dařilo i dalším dívkám, na desáté příčce se umístnila Bilguunzaya Byambaa, hned za ní Karolína Brabcová a na dvanácté příčce skončila Zuzana Šostková. Je třeba pochválit i Denisu Dittrichovou (26 příčka) a Aničku Byambaa (28 příčka), kdy se stále zlepšují a určitě se také v budoucnu probojují výše.

Zde je vidět, že mladá, manušická děvčata dosahují velice kvalitních výsledků. A i přesto, že jsou to věkem ještě mladší dorostenky, dovedou se prosadit i v kategorii žen, kde startují na jedné palebné čáře se zkušenými reprezentantkami staršími třeba i o dvacet let.

V soutěži mužů startoval Jaroslav Špitálský, který je na tom podobně jako Vlasta. V současné době přestupuje do Plzně, ale stále bude trénovat s manušickými. První den obsadil slušné, třinácté místo. V neděli se mu tolik nedařilo a vybojoval si dvaadvacátou příčku.

A jako poslední proběhl závod dorostu. Zde startovali dva, nejmladší členové manušické výpravy David Herák a Martin Pírek. Jde o začátečníky, kteří se střelbou ve stoje začínají tuto sezónu a tak sbírají zkušenosti. V sobotním závodě byla vidět nervozita, ale druhý den již byl střelecký „projev“ o poznání lepší a také se zvýšily jejich výsledky.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Fotky jsou vloženy na manušickém rajčeti.