Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 2. 2008

Manušičtí střelci opět prokázali svoje kvality

V Liberci Harcově se konal dvojzávod Velké Ceny Liberce a Grand Prix Syner.
Tato soutěž je již tradičně silně obsazena a také letos tomu nebylo jinak. Konkurence byla opravdu velká, vždyť se zde sešlo na 250 střelců nejen ze všech koutů Čech, ale také z pěti německých a polských klubů.
Příjemné prostředí velké haly Technické Univerzity hostilo jak ostřílené borce, členy reprezentace České republiky, tak začínající naděje střeleckého sportu.
„První den závodů patřil manušické Kláře Bartošové,“ chválil trenér Stanislav Stupka. „Základní nástřel nebyl sice jejím maximem (387 b.), ale výborným a do poslední chvíle nerozhodnutým finále se Klára s přehledem posunula na 1. místo a zvítězila.“
V kategorii žen také za Manušice bodovala na osmém místě Veronika Kučerová. Mezi muži se prosadil teprve 15letý Petr Plecháč, svým věkem patřící mezi dorostence, který obsadil 16. příčku.
Ve stejné kategorii  dívek již tradičně nezklamala Aneta Němcová a obsadila pro sportovce nejméně populární 4. místo. Z dalších musíme uvést začínajícího Jakuba Kyziváta (13. místo), Petra Cejpu (21. místo), Adama Sadílka (24. místo) a Matěje Prokopa (28. místo).
I druhý soutěžní den manušičtí střelci prokázali stabilní výkonnost. Podle pořadatelů k ozdobám obou dnů patřil výkon Zuzany Šostkové. Ta v závěru týdne reprezentovala ČR na velkých mezinárodních závodech v Mnichově se slušným nástřelem 393 body. Prakticky bez odpočinku pak dorazila do Liberce, aby výsledkem 396 bodů vyhrála kategorii žen. Nový osobní rekord 386 bodů a další prvenství v kategorii dorostu si na své konto připsala Aneta Němcová. 11. příčka Petra Plecháče dává šanci, že se v kategorii mužů časem prosadí.
„Pořadatelé z SSK Ruprechtice zvládli organizaci na jedničku. Vyhlásit výsledky se jim po oba dva dny podařilo deset minut po poslední ráně. Nechyběla ani projekce průběžných výsledků a aktuálních fotografií. Někteří střelci, k naší radosti své kvality potvrdili a jiní mile překvapili. Příznivci sportovní střelby mohli být spokojeni,“ dodává trenér.