Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 3. 2016

MČR 2016 ZE VZDUCHOVÝCH ZBRANÍ

Vrcholem vzduchovkové sezóny bylo MČR, které proběhlo ve dnech 12.-13.3.2016 na ASS Dukla v Plzni. V sobotu se soutěžilo v pistolových disciplínách. Do těchto zasáhli dva manušičtí střelci. V kategorii starších dorostenců David Drobný, který obsadil sedmnáctou příčku. V mužích Pavel Balog, ten vybojoval 78. místo.   

V neděli se soutěžilo ve střelbě z pušek. Ráno se začalo kategorií muži. V té startoval Zdeněk Kučera, který obsadil 34. místo. V soutěži juniorů vybojoval Aleš Poláček patnáctou příčku.  Poté přišly na řadu ženy. Z Manušic se nejlépe dařilo Zuzaně Šostkové, která si svým nástřelem vybojovala účast ve finálové. Mezi osm nejlepších postupovala ze šesté příčky. Ve finále si polepšila a zůstala těsně za stupni vítězů na čtvrté příčce. Desáté místo vybojovala Michaela Širlová a osmnácté Šárka Hubená. V soutěži družstev vybojovaly ženy pro Manušice první medaili a to bronzovou. V kategorii juniorek obsadila Zaya Byambaa čtrnáctou příčku. Poté následovaly dorostenecké soutěže. V mladších dorostenkách s jasnou převahou a to neuvěřitelných 13,7 bodu na druhou zvítězila Karolína Brabcová, Denisa Dittrichová měla velkou smůlu. Během závodu se jí porouchala zbraň. I přesto závod nevzdala a vybojovala cenné třinácté místo. Manušická děvčata doplněná o Kateřinu Kimákovou z Liberce - Ruprechtic reprezentovala Liberecký kraj a i přes smolný závod Denisy se jim podařilo vystřílet zlato v soutěži družstev. Ve starších dorostenkách se tradičně dařilo Michaele Kailové, která si tentokrát vybojovala bronzovou medaili. Anička Baymbaa si vybojovala i přes virózu krásné deváté místo. Starší dorostenky byly opět v krajském družstvu s kolegyní z Ruprechtic Lucií Bajanovou a podařilo se jim obsadit druhou příčku. V mladších dorostencích startovali tři manušičtí „benjamínci“. Všichni si s „velkým“ závodem poradili velice slušně. Martin Pírek skončil na 25. místě, František Daniš na 26. a Ondřej Sehnal na 28. místě. V družstvech obsadili pátou příčku. Ve starších dorostencích vybojoval bronz Martin Tuček a v krajském družstvu s Radkem Mikulčíkem z Liberce a Tomasem Adomavičiusem získal zlato, titul MČR.

Celkově lze říci, že závěr vzduchovkové sezóny se sportovním střelcům SSK Manušice vydařil. Nyní už je třeba zahájit přípravu na letní, malorážkovou sezónu, aby střelci z Manušic navázali na tradici a i v těchto soutěžích se jim dařilo.       

ZDE VÝSLEDKY MČR 2016 KOMPLET

Fotky od Šárky Hubené jsou na:

https://manusice.estranky.cz/clanky/foto--rajce/