Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 8. 2017

Memoriál G. + L. Kůrkových - foto, vítěz, pár slov

Fotografie 1. den ležák a 3x20

Fotografie 2. den 3x40

Memoriál Gerdy a Libora Kůrkových 2017

Vzpomínkou na skvělé střelce a báječné lidi byl Memoriál Gerdy a Libora Kůrkových 19. a 20. 8. 2017 u nás Manušicích. Celkem se zúčastnilo 63 ležačkářů, 21 v malém standardu a 8 bojovníků v 3x40.
Padaly skvělé výkony, kterým vévodilo 598 Adama Valenty z SSK Slovany Plzeň, který ve svých 18 letech, pod vedením trenérky Marie Kalné, doslova rozstřílel všechny soupeře. Vyrovnal rekord střelnice, získal putovní pohár a odvezl si krásnou cenu sportovní chytré hodinky TomTom Runner3 za nejlepší výkon v 60 leže. Aby toho nebylo málo, tak přidal ve standardu 562 bodů a v součtu s ležákem o jediný bod porazil Karolínu Brabcovou (SSK Manušice) a odvezl si i hlavní cenu, v kategorii dorostu, nadupaný tablet.
Závodníci se nám nenudili, připravili jsme pro ně "mimo" střelecké soutěže. Jednou z nich byla i sázka respektive zkouška uhodnout, kolik bodů nastřílí v leže. Zde se projevila zkušenost a soutěž vyhráli dva matadoři této soutěže pan Zdeněk Šťastný a Pavel Boháček, kteří jak si tipli, tak i nastříleli, první 570 druhý 588. Rozdělili si veškeré startovné této soutěže a  každý si odnesl krásných 510 Kč. 
Druhou doplňkovou disciplínou bylo utkání tříčlenných družstev mladých proti starým v 60 leže. Mladí se rvali jako štěňata, ale staří se lvím klidem jim nedali šanci a ukázali, že nejdůležitější je vyrovnanost. Soutěž vyhrálo družstvo Loyďáci s nástřelem 1769 bodů ve složení Dana Hulíková, Karel Josef, Klimánek Miroslav. Opět je čekala odměna ve formě veškerého startovného této disciplíny a odnesli si celých 450 Kč.
Celý přehled výsledků naleznete na našich stránkách. Ze všech uvedených stojí za zmínku 1158 v 3x40 libereckého Radka Mikulčíka,  v 3x20 výkon Anety Brabcové 580. 
Ke skvělé náledě a moc pěkným výkonům přispěli i rodiče a přátelé manušických borců, kteří nám připravili skvělou snídani a dortíčky, které ale snědli mládežníci už den předem na soustředění. Děkujeme paní Mazánkové.
Mimo dobroty, které nám připravila místní kantýnská jednotka, musíme vyzdvihnout výkon jednoho z obslužného týmu, který se staral o součty výsledků, nikoho k tomu nechtěl pustit a počítal doslova jak fretka. Prostě náš Filip Mazánek počítal jak Einstein.

Memoriál Gerdy a Libora Kůrkových byl realizován za finanční podpory města Česká Lípacl_logo_vcetne_claimu.jpg

 

Všem děkujeme za účast, týmu za přípravu a na všechny se těšíme při dalších závodech.

Adam Valenta

Adam Valenta

Video z 3x40 neděle 20. 8. 2017

Autor videa Zdeněk Kubr

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář