Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 3. 2016

MEMORIÁL JOSEFA LACINY

V sobotu 5.3.2016 se naši mladí střelci vydali do Brandýsa nad Labem na již tradiční závod, Memoriál Josefa Laciny. Opět byly připraveny soutěže pro mládež do osmnácti let.

 V nejmladší kategorii do dvanácti let se nejlépe dařilo Adamovi Kučerovi, který obsadil druhé místo. Ve stejné kategorii obsadili Martin Wolf sedmou, Filip Mazánek osmou, David Kovář patnáctou, Matyáš Komárek šestnáctou, nejmladší účastník závodu Vojtěch Kutík osmnáctou a Vojtěch Hampl devatenáctou příčku. V soutěži družstev obsadilo družstvo SSK Manušice ve složení Kučera, Mazánek a Wolf druhou příčku.  

V kategorii do čtrnácti let vybojovala v soutěži dívek, stále se lepšící, Veronika Svobodová bronz. Chlapcům se již tolik nedařilo, nejlepší manušický Martin Pírek obsadil osmou, Ondřej Sehnal jedenáctou, Ondřej Bílek dvanáctou, Vojtěch Klaus dvacátou příčku.

Pro „stojáky“ byl tento závod poslední před vrcholem sezóny, před MČR, které proběhne 13.3.2016 v Plzni. Velice pěkným, novým osobním rekordem zvítězila v soutěži do šestnácti let Karolína Brabcová s nástřelem 414,5 bodu. Třetí příčku obsadila Denisa Dittrichová s nástřelem 401 bodu.

V soutěži do 18 let zvítězila Vlasta Bartoníčková, která sice přestoupila do Plzně, ale stále trénuje s manušickými. Je třeba vyzdvihnout její vynikající výsledek 418,4 bodu, je výsledek na který se ženy dostávají do finále v nejvyšších světových soutěžích.

Je možno konstatovat, že příprava na MČR probíhá dobře, jen musíme doufat, že se našim střelcům bude dařit i v Plzni.

Ti mladší, mají ještě trochu času na přípravu a doladění formy. MČR mládeže do čtrnácti let proběhne 2. dubna 2016 rovněž v Plzni. Všichni věří, že do závěrečné přípravy dají vše, aby uspěli.