Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 11. 2015

V Liberci ve sportovní hale TU na Harcově proběhl o tomto víkendu první sledovaný závod ze vzduchových zbraní pro potřeby reprezentace. V sobotu GP Nisa a v neděli VC Stráže n.Nisou. Účast na tomto závodě byla opět velmi početná. V sobotu startovalo 192 závodníků v pěti směnách, v neděli startovalo 158 závodníků ve čtyřech směnách. V sobotu po skončení páté směny následoval jak v pistoli, tak i v pušce tradiční finálový závod o horské kolo.

V sobotu nastoupilo do závodu 20 střelců z SSK Manušice a to 17 v puškových disciplínách a tři v pistolových. Nejsilnější manušickou skupinou byly ženy puškařky. Těch bylo 10. Nejlépe se dařilo Michaele Širlové, která zvítězila. Šostková obsadila 5 příčku a pak již přišly na řadu věkem ještě dorostenky, ale z důvodu aby se těmto střelkyním výsledky počítaly do žebříku reprezentace, startovaly v této kategorii. Šestou příčku obsadila Vlasta Bartoníčková, osmou Bilguunzaya, jedenáctou Michaela Kailová, jednadvacátou Karolína Brabcová, třiadvacátou Denisa Dittrichová, šestadvacátou  Anarzaya Byambaa. Třicátou třetí Šárka Hubená a hned následující Miroslava Kučerová.

Muži již tak úspěšní nebyli, nejlépe nastřílel Jaroslav Špitálský, který obsadil patnáctou příčku. Aleš Poláček skončil na třicátém místě, Zdeněk Kučera třicátý devátý a o příčku níže Tomáš Václavík.

Do dorostenecké kategorie nastoupli nejmladší manušičtí střelci, kteří s touto disciplínou začínají. Byly to jejich první „velké“ závody. Z těchto se nejlépe dařilo Ondřejovi Sehnalovi, který skončil na šestadvacáté příčce. David Herák obsadil devětadvacátou příčku a za ním se umístnil Martin Pírek.

V pistoli se z trojce manušických mužů nejlépe dařilo Evženu Mertlíkovi, který skončil na třicáté první příčce. Pavel Balog obsadil sedmatřicátou a Antonín Pomeisl sedmačtyřicátou příčku.

V nedělním závodě se ženám z Manušic dařilo ještě lépe. Opět zvítězila Michaela Širlová, druhé místo, stejně jako v sobotu obsadila Aneta Brabcová v současné době střílející za SKP Rapid Plzeň, kdy tato také začala se střelbou v Manušicích. Za ní se zařadila Vlasta Bartoníčková, na pátém místě skončila, stále se lepšící Michaela Kailová, na šestém Bilguunzaya Byambaa  a za ní se umístnila Karolína Brabcová. Tedy v první sedmičce bylo šest žen pocházejících z Manušic. Dvanácté místo patřilo Šostkové, osmadvacáté Anarzaye Byambae a třicáté Šárce Hubené.

V neděli se lépe dařilo i Jaroslavu Špitálskému, vybojoval osmou příčku. A i nejmladší střelci si zlepšili výsledek.  A i když se usadili na konci výsledkové listiny, byly jejich nástřely slušné.

První „velký“ závod této sezony dopadl dobře. Teď již nezbývá než držet palce v dalších soutěžích. Hned následující víkend se manušičtí zúčastní dalšího sledovaného závodu reprezentace. Tentokrát v Plzni, GP Rapid. 

 

Kompletní výsledky zde:

SOBOTA - GP NISA 2015

NEDĚLE - VC STRÁŽE NAD NISOU

Foto na:

http://sskmanusice.rajce.idnes.cz/