Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 4. 2016

MISTROVSTVÍ ČR - MLÁDEŽE

Po třech týdnech se opět naši střelci vypravili na vrcholnou soutěž. Mistrovství republiky nyní pořádal Český střelecký svaz pro nejmladší milovníky střeleckého sportu. Chlapci a dívky do dvanácti a čtrnácti let.

Z našeho klubu se do soutěže nominovalo celkem osm závodních koní. V kategorii do čtrnácti let to byli: KLAUS Vojtěch, SEHNAL Ondřej, PÍREK Martin, BÍLEK Ondřej a SVOBODOVÁ Veronika. V mladších do dvanácti let pak MAZÁNEK Filip, WOLF Martin a PRCHAL Matouš.

Dle posledních závodů a výsledků před mistrovstvím se nečekalo nikterak zářivých výsledků, ale je dobré vždy doufat a věřit. Věřili jsme.

Nejlepší výkon ze všech předvedl Ondřej Bílek, který se s výsledkem 299 bodů dostal do finále a vybojoval tak neoblíbenou čtvrtou příčku. Martin Pírek s 296 body se umístil na 21. místě, Ondra Sehnal s 291 bodem na 42. a Vojta Klaus s 282 body na 48. místě. Chlapci byli zklamáni, ale o to víc je neúspěch jistě vyburcuje k lepším a kvalitnějším tréninkům.

V kategorii dívky do čtrnácti let za náš klub bojovala Verča Svobodová. Verče se nedaří již několikátý závod tak, jak by si představovala. Zde skončila na 24. místě s 294 body. Nehází však flintu do žita a o to víc a s větší vervou se vrhne do malorážkové sezony.

Poslední zástupce jsme měli mezi nejmladšími chlapci. Svým výkonem nás všechny překvapil nejupovídanější Filda Mazánek. S výborně načasovanou formou si zlepšil „osobák“ o 4 body a s výkonem 296 bodů se umístil na 9. příčce. Blahopřejeme.

Ve stejné kategorii se pak Martin Wolf s nástřelem 285 bodů umístil na 30. a Matouš Prchal s 278 body na 35. místě.

A co říci na závěr. I když jsme nepřivezli žádnou trofej, věříme v lepší zítřky a věříme, že to mladé střelce neodradí, ba naopak. Přejeme jim mnoho chutě do trénování. Jejich čas ještě přijde a ono se zase zazlatí.   

Fotky od Šárky Hubené najdete na:      http://sskmanusice.rajce.idnes.cz/