Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 3. 2014

MISTROVSTVÍ ČR 2014 - VZDUCHOVÉ ZBRANĚ

O víkendu 15- 16. března 2014 proběhlo v Plzni MČR ve střelbě ze vzduchových zbraní. Největšího individuelního úspěchu na této vrcholné soutěži dosáhl Jaroslav Špitálský ziskem bronzové medaile mezi staršími dorostenci. Škoda jen, pokaženého konce závodu. O druhou příčku přišel Jára pouze o jednu desetinu bodu. Ve stejné kategorii obsadil Aleš Poláček sedmou příčku.

            Velká naděje na medaili, juniorka Michaela Širlová tentokráte skončila hned pod stupni vítězů, tedy na čtvrté příčce. Po sérii pěkných výsledků, to na MČR Míše nešlo podle jejích představ. Ve stejném duchu střílely i mladší dorostenky, všechny střelily menší výsledky než v předešlých soutěžích i přesto zvítězily v soutěži družstev a obhájily loňské vítězství. Tedy družstvo ve složení Michaela Kailová, Vlasta Bartoníčková a Karolína Brabcová získaly titul mistryň ČR. V individuelní soutěži skončila Míša šestá, Vlasta sedmá a Karolína patnáctá.  V této kategorii byla největším překvapením Anarzaya Byambaa, která jako nováček mezi manušickými na svém prvním MČR střelila svůj osobní rekord a obsadila třinácté místo. Zde ukázala, že se jedná o talentovanou střelkyni a určitě o ní bude v budoucnu ještě slyšet. Její starší sestra Bilguunzaya, rovněž startovala prvně na MČR, ale v kategorii starších dorostenek.  Po závodě byla trochu zklamána, ale i jí je třeba vyzdvihnout a zisk patnáctého místa je velice slušný výsledek.  Mezi mladšími dorostenci střílel Martin Tuček, v individuelním závodě obsadil, po pokaženém konci, osmé místo. Martin startoval i v soutěži družstev a to za Liberecké krajské sdružení. Zde s kolegy Radkem Mikulčíkem a Tomášem Adomavičiusem z klubu Liberec – Ruprechtice   vybojovali třetí příčku.  

            V soutěži žen si z manušických nejlépe vedla Romana Klečková, která obsadila desáté místo. Veronika Kučerová vybojovala patnáctou příčku a Šárka Hubená čtyřiadvacátou. V soutěži družstev obsadily naše ženy čtvrté místo za plzeňskými kluby. Junior Petr Cejpa si vystřílel třináctou příčku