Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. 4. 2017

MISTROVSTVÍ ČR MLÁDEŽE 2017

 V sobotu 1. dubna proběhlo MČR mládeže ve střelbě ze vzduchových zbraní, které se konalo na plzeňské střelnici. Na tento závod se nominovalo 150 nejmladších střelců z celé České republiky a mezi nimi bylo 11 střelců z SSK Manušice.

Letošní MČR bylo premiérové pro závodníky tím, že se střílelo na elektronické zařízení. Střelba na elektronické terče spočívá v tom, že střelec má přímo u sebe obrazovku, na které ihned po výstřelu vidí hodnotu a umístění zasažené rány na terči. Již nemusí kontrolovat ránu pomocí dalekohledu jako doposud.

 V kategorii chlapců do 14 let si nejlépe vedl Matěj Bandas, který se absolutním nástřelem 300 bodů probojoval do finále (osm nejlepších závodníků). V dramatickém finále se rozhodovalo do poslední rány o medailové pozice a Matěj se nakonec umístil na krásném čtvrtém místě. Druhým manušickým finalistou byl Ondřej Bílek, který v základním závodě nastřílel 299 bodů a po finále skončil na 8. místě. V této kategorii se na 36. místě umístil Vojtěch Klaus s nástřelem 295 bodů, Filip Mazánek s nástřelem 292 bodů získal 45. místo.

V závodě dívek do 14 let jsme měli dvě závodnice. Veronika Svobodová s nástřelem 298 bodů brala 17. místo a Karolína Martínková s jednou nešťastnou ranou, kdy „ si hrábla“ do spouště a nezasáhla terč, si vystřílela 289 bodů a tím se bohužel připravila o finálovou účast a skončila na 38. místě.

Družstvo do 14 let ve složení Bandas, Bílek, Svobodová získalo stříbrnou příčku. První bylo družstvo SSK Liberec a třetí SSK Dukla Plzeň. Druhé naše družstvo ve složení Klaus, Mazánek, Martínková obsadilo dvacáté první místo.

Naši nejmladší střelci startovali v kategorii do 12 let. Nejlépe si vedl Matouš Prchal, který si střelil osobní rekord 297 bodů a vybojoval krásné 6. místo. 295 bodů si vystřílel Adam Kučera, který bral 9. místo, David Kovář si střelil osobní rekord 290 bodů, což stačilo na 27. místo, na 28. místě skončil Vojtěch Hampl se stejným nástřelem 290 bodů, na 30. místě se umístil Jakub Němec s nástřelem 289 bodů. Družstvo nejmladších střelců ve složení Prchal, Kučera, Hampl získalo 5. místo.

Na závěr bych ráda poděkovala všem střelcům za jejich poctivou přípravu, jejich trenérům za přípravu střelců a v neposlední řadě též všem rodičům za podporu svých dětí i našeho klubu. Mistrovstvím jsme všichni zakončili vzduchovkovou sezónu a začínáme se připravovat na sezónu malorážkovou a uděláme vše pro to, abychom podali co nejlepší výkony.

 

Za SSK Manušice – Michaela Širlová

Fotky od Šárky Hubené najdete na:    http://sskmanusice.rajce.idnes.cz/