Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 1. 2008

Nejmladší střelci Manušic zahájili nový rok výborně

Již se stalo pravidlem, že první sobota v novém roce patří ve sportovní střelbě  nejmladším borcům, a tak na  střelnici v Plzni byl uspořádán třináctý ročník soutěže O pohár SSK Plzeň – Slovany ve střelbě ze vzduchových zbraní.
Letos se této již tradiční skoro novoroční soutěže zúčastnili  mladičtí střelci a střelkyně v kategorii do dvanácti let, závodníci a závodnice v kategorii do čtrnácti let, a to v soutěži na 30 ran vleže, a  dá se říci již ostřílení borci a borkyně v kategorii do šestnácti let v soutěži 40 ran vstoje, což je již olymp. disciplína.
A i tentokrát na tuto soutěž vyslal SSK Manušice své reprezentanty.
V nejmladší kategorii byla nejúspěšnější s nástřelem 285 b.  Karolína Brabcová, která jako vůbec nejmladší závodnice na palebné čáře obsadila velice pěkné deváté místo. V družstvu s ní startovali dva hoši, a to Tomáš Dufek (273), jenž s tímto nástřelem obsadil sedmnáctou příčku, a Denis Jurenka  vybojoval devatenácté místo (269 bodů). Výsledky nejmladších byly tak skvělé, že v součtu zvítězili v soutěži družstev před  Agrostrojem Pelhřimov a AVZO Hostouň a získali pro Manušice putovní pohár. Toto vítězství bylo pro trenéry velkým a příjemným překvapením. Vždyť všichni tři startovali na větší soutěži prvně.
Ani starší kolegové z týmu se nechtěli nechat zahanbit a bojovali ještě úspěšněji. Zde trenéři postavili dvě tříčlenná družstva. V kategorii  do čtrnácti let zvítězila manušická Kateřina Franceová, která za celou soutěž minula desítku jen jednou a  dosáhla tak vynikající nástřel  299 bodů, což je její osobní rekord.  Čtvrtá a pátá příčka patřila  Tereze Šubrtové (297) a Jiřímu Šandovi (296). Třináctou příčku obsadil Petr Cejpa (292), čtrnáctou Eliška Zaplatílková (291), na 26.  místě skončil Ondřej Zapadlík a na 31. Michaela Širlová. I zde se ukázala síla týmu, a tak Manušičtí získali putovní pohár i v této kategorii, kde  zvítězilo družstvo ve složení  Franceová, Cejpa a Šanda. Druhé družstvo ve složení Šubrtová, Zaplatílková a Širlová odsadilo sedmou příčku.
A na závěr to nejlepší. V soutěži do šestnácti let sportovci z Manušic obsadili v jednotlivcích hned první čtyři příčky. Zvítězila  Aneta Brabcová s nástřelem 292, za ní se zařadili Gabriela  Vognarová 387, Aneta Němcová 385 a Petr Plecháč 384. Dále za Manušice startovali Jakub Kyzivát, který obsadil 22. místo s nástřelem 348 bodů.
Vzhledem k věku budou muset Petr Cejpa a Ondřej Zapadlík  v příštím roce již startovat v „dospělé“ disciplíně, tedy ve střelbě ze vzduchových zbraní  vstoje. Trénují ji již nyní a tak je trenéři postavili i do této soutěže. Cejpa obsadil s nástřelem 336 b. 27. místo a Ondřej Zapadlík skončil 32.  s nástřelem 327 bodů.
Těmito vynikajícími výsledky uzavřeli manušičtí střelci soutěž v Plzni ziskem i třetího putovního poháru., kdy zvítězilo družstvo ve složení Brabcová, Vognarová a Němcová, před družstvy Dukla Plzeň A  a  Agrostroj Pelhřimov. Druhé družstvo Manušic ve složení Plecháč, Kyzivát a Cejpa obsadilo pěknou pátou příčku.
Tento start do roku 2008 hodnotí trenéři SSK Manušic velice dobře, takový úspěch, že by střelci z jedno klubu získali prvenství v družstvech ve všech třech kategoriích tato soutěž ještě nepamatuje.
Hned příští víkend na střelnici v Plzni kolotoč závodů pokračuje. Tentokrát se ovšem jedná o vrcholný mezinárodní závod GP Plzně, na který je již nyní přihlášeno více než 350 závodníků s celého světa. Vzhledem k velkému zájmu ve světě o tento závod a kapacitním možnostem střelnice na něm smějí startovat jen ti čeští sportovní střelci, kteří prošli sítem nominačních závodů a svými výsledky si účast vybojovali. I mezi tyto se zařadili střelci SSK Manušice. V kategorii žen se mezi devět  nominovaných češek zařadily: Zuzana Šostková, Kamila Štěpánová a Veronika Kučerová. Mezi juniorky do 21 let se nominovaly: Aneta Brabcová, Gabriela Vognarová a Klára Bartošová. Jedná se totiž o další nominační závod pro soutěž IWK Mnichov (SRN ), na který vybere státní trenér Kůrka maximálně čtyři účastníky z ČR v každé kategorii. A zde se již bude rozhodovat o sestavení tříčlenných týmů pro ME, které proběhne na přelomu února a března  ve Švýcarsku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář