Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 1. 2008

Střelkyně bojovaly v Plzni

Vzduchovková střelnice v Plzni Lobzích patřila reprezentantům 15 zemí z celé Evropy. Dlouho očekávaná Grand Prix Plzeň 2008 je tradičně zapsána v kalendáři Mezinárodní světové střelecké federace ISSF, a proto si ji nenechali ujít ani střelci ze vzdáleného Izraele a USA.
Nominačním sítem prošli jen ti nejlepší. Přesto mohl Sportovně střelecký klub Manušice vyslat pět svých zástupkyň a zároveň reprezentantek ČR, aby hájily červenomodrobílé barvy. Cílem byla účast ve finále kategorie žen a juniorek, a to se bezezbytku podařilo. Úspěch v dvojzávodech si rozdělila děvčata, od kterých se postup očekával především. Ze sedmi nominovaných žen za ČR postoupila do finále Adéla Sýkorová (397 bodů), bojující o účast na olympiádě, jako druhá za Českou republiku vybojovala finále nástřelem 396 bodů a poslední stovkovou položkou Zuzana Šostková. Tady ji, přes velmi pěkný finálový výsledek 102,8 b., pouhá jedna desetina bodu připravila o udržení šesté pozice. Přitom o naprosto vyrovnaných kvalitách všech finalistek hovoří jen dvoubodová ztráta na vítězku.
Konečné pořadí: 1. Ziala (POL), 2. Sýkorová (ČR), 3. Graziotin (FRA).
Manušická Veronika Kučerová podala vyrovnaný výkon. Její nástřel 392 bodů a 28. místo jistě nejsou zanedbatelné.
Následující den byly ve finále žen opět jen dvě reprezentantky ČR. Trochu nečekaným, ale o to příjemnějším překvapením, bylo osmé místo manušické Kamily Štěpánové. Vítězkou se stala Pavla Kalná s úžasnými 399 body.
Druhý den patřil v juniorské kategorii Anetě Brabcové. Alespoň tentokrát dosáhly domácí střelkyně na finále, ale v konkurenci více než padesáti závodnic to bohužel na stupně vítězů nestačilo. Brabcová v základním závodě nastřílela skvělých 395 a Petra Kaštánková 394 bodů.
„Ne tolik podařené finále Anetku sice odsunulo na páté místo, ale celkové umístění je pro mladičkou juniorku velkým úspěchem a neocenitelnou zkušeností, uvědomíme-li si také, že tak náročný závod skončil v pozdních nočních hodinách“, vysvětluje trenér SSK Manušice Stanislav Stupka a dodává: „Vybojovaná finále a obsazená přední místa výsledkových listin potvrdila státnímu trenérovi puškových disciplín Petru Kůrkovi nominaci Zuzky Šostkové a Anetky Brabcové na další mezinárodní závod ve střelbě ze vzduchovkových zbraní.“
Závod IWK v Mnichově prověří v polovině ledna slibně nastartovanou formu manušických děvčat před nadcházejícím evropským šampionátem ve Švýcarsku.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář