Jdi na obsah Jdi na menu
 


Českolipský deník - Dvanáct medailí pro Manušice!

Celkem si jim podařilo získat rekordních 12 medailí, z toho neuvěřitelných 6 zlatých. Ve sportovní malorážce v leže se nejvíce dařilo dorostencům. V sezóně suverénní Aleš Poláček nenechal nikoho na pochybách a s výsledkem 591 si odváží titul Mistra ČR. Ze třetího místa ho podpořil i Petr Cejpa a tak bylo jasné, kdo vyhraje v družstvech. S převahou 10 bodů na nejvyšší stupínek vystoupalo družstvo Manušic ve složení Aleš Poláček, Petr Cejpa a Jiří Šanda.

Ani dorostenky nechtěly zůstat pozadu. Jak v jednotlivcích, tak v družstvech se o první místo strhl těžký boj a rozhodovaly desetinky milimetru. O jednu jedinou centrovou desítku se podařilo získat titul Kateřině Divíškové a družstvo vybojovalo svou zlatou o pouhý jeden bod ve složení Kateřina Divíšková, Karolína Brabcová, Kateřina Janoušková.
Ve starší kategorii - juniorky se o první dvě místa podělila Aneta Brabcová, která sice střílí za SKP Rapid, ale stále trénuje pod vedením trenérů z Manušic, a Kateřina Franceová, která si až na rozdíl centrových desítek, odváží stříbro. Družstvu ve složení Kateřina Franceová, Romana Klečková, Michaela Širlová náleží bronzová medaile.
Druhý den byl ve znamení těžší disciplíny, polohového závodu 3x20. Tentokrát si dorostenci obrátili role a pro stříbrnou medaili si na stupně vítězů vystoupal Jiří Šanda. Pouhé 3 body pak dělily Petra Cejpu od bronzové příčky.
Družstvo ve složení Petr Cejpa, Jiří Šanda a Aleš Poláček nedalo soupeřům žádnou šanci a vyhrálo s neuvěřitelným náskokem 24 bodů. Dařilo se i juniorkám, kdy Aneta Brabcová, i přes skvělý výkon ve finále, skončila na 3. místě následovaná Romanou Klečkovou. Družstvo ve složení Romana Klečková, Kateřina Franceová a Michaela Širlová vybojovalo stříbrnou medaili.
„Letošní mistrovství bylo pro náš klub opravdu mimořádně úspěšné,“ komentuje úspěch šéftrenér Stanislav Stupka st. „Tohoto úspěchu si sice cením, ale hodně z našich střelců podalo výkony, které byly v jejich možnostech spíše průměrné. Což nám ukazuje, že musíme poupravit tréninkový plán, ale zároveň nám to dává velké šance pro další důležitá utkání, a to zejména o nominace na ME."

druzstvo_polacek_sanda_cejpa_.jpg