Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 3. 2008

Trenér Stupka marně skrýval spokojenost

Ani vichřice Emma, která srolovala půlku střechy vzduchovkové střelnice v Plzni Lobzích, nedokázala překazit naplánované datum Mistrovství ČR ve střelbě ze vzduchových zbraní.
Uplynulý víkend proto patřil milovníkům střeleckého sportu od těch nejmladších až po státní reprezentaci. Vzduchovková sezona dostoupila svého vrcholu.
SSK Manušice měl na mistrovství silné zastoupení. A především neděle prověřila připravenost svěřenců trenéra Stanislava Stupky v disciplině vzduchová puška 40 ran. Dopoledne se jako první postavily na palebnou čáru v kategorii žen Zuzana Šostková a Kamila Štěpánová. Po dlouhotrvajících zdravotních problémech bylo po základním závodě druhé místo Štěpánové příjemným překvapením. Šostková do finále nastupovala na čtvrté pozici. Štěpánová si stříbrnou medaili udržela a Šostková velmi dobrým finále postoupila o jednu příčku a vybojovala bronzovou medaili. Mistryní ČR se stala Pavla Kalná z Dukly Plzeň.
Obrazek
Odpolední blok závodů patřil těm menším. Největšího úspěchu v kategorii mladších dorostenek dosáhlo družstvo SSK Manušice ve složení Aneta Brabcová, Aneta Němcová a Gabriela Vognarová, které suverénně zvítězilo v novém českém rekordu. Původní rekord děvčata překonala o neuvěřitelných 12 bodů. Vítězství a s přehledem získaná zlatá medaile Anety Brabcové nebyly pro nikoho překvapením, stříbro Anety Němcové potvrdilo její skvělou formu.
V kategorii mladších dorostenců si z Plzně ještě odvezl bronzovou medaili Petr Plecháč. Těsně za medailovými pozicemi zůstala Klára Bartošová, která do finále kategorie juniorek postupovala na sedmém místě. Závěr však zvládla na jedničku a teprve poslední rána ji připravila o třetí místo.
SSK Manušice získal největší počet cenných kovů ze všech klubů ČR a trenér Stanislav Stupka marně skrýval spokojenost se závěrem vzduchovkové sezony: „Před námi je týdenní soustředění, na kterém se budeme připravovat na nadcházející malorážkové závody. Jak se nám to podaří, ukáží výsledky v jednotlivých kolech Českého poháru a v květnu čeká nominované střelce Světový pohár v Mnichově.“
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář